Guidance modelbeoordeling

Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot vrijdag 19 juli 2024 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 12 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:

Aan de westflank van een hoog boven het noordoosten van Duitsland voert een zuidoostelijke stroming droge en warme lucht aan. Het hoog verplaatst zich langzaam richting de Oostzee. Zaterdag in de loop van de middag bereikt een thermische vore het zuidwesten.

Modelbeoordeling:

Zwakke troggen in de bovenlucht leveren af en toe wat velden hoge bewolking op en in de modellen zeer lokaal ook een minimaal neerslagsignaal. De eventuele neerslag zal echter nooit de grond bereiken, gezien de droge laag in de onderste niveaus. Temperaturen in Harmonie kunnen het beste aangehouden worden. Dat betekent vrijdagmiddag zeer lokaal tropisch warm met 30°C.

Aandachtspunten

Temperatuur:

Morgen lokaal tropisch warm met een temperatuur van 30°C

Wind:

Thermische effecten, goed te volgen in de convergentievelden onderin. Vrijdag iets meer aflandige achtergrondstroming, dus de zeewind zal beperkt blijven tot aan de kust en niet echt het land op komen.

Bewolking:

Soms wat velden hoge bewolking.

Neerslag:

Droog

Zicht:

Komende nacht in het noorden mogelijk nog wat nevelig. Verder goed zicht, boven zee zeer lokaal matig zicht.

Paraaf meteoroloog: nolet

Uitgifte: 18/07/2024 17.54 uur LT.
Bron KNMI